Urreparasjoner 2


En av Fisles venner her på nettet deler Fisles syn på bruk-og-kast-mentaliteten. Dette gjør at han må finne seg i å kjøre gammel bil (2 CV), og at han må reparere ting når de går i stykker. Av miljøhensyn har han valgt selv å produsere strøm til armbåndsuret sitt. Alternativet kan være miljøødeleggende kullkraftverk. Dessverre har superkondensatoren i kinetic'n åndet ut, og skiftes til et oppladbart batteri som lades med den innebyggede, hånddrevne generatoren. Slik gjøres utskiftingen:
Først finnes verktøyet frem. Vi ser en nylonpinsett, en tannpirker, en skrutrekker, det defekte uret, et pirkeverktøy med børste og det nye batteriet som er bestilt fra utlandet.
Baklokket er forsiktig fjernet, og skinken er kommet til syne. Vi ser også viklingene, i hvilke strømmen genereres ved skinkens rotasjon.
Under demonteringsarbeidet benyttes panneluppen. Dette krever stød hånd. I den grønne bollen oppe til venstre er det bestrødd risengrynsgrøt. Man blir sliten av stadig å reparere ting, så noe å styrke seg på er fint å ha i kampens hete. I denne forbindelse kan det bli behov for tannpirkeren og den vesle børsten.
For å løsne skinken må senterskruen skrues ut. Her må det velges riktig skrutrekker så ikke kjervet ødelegges.
Superkondensatorens montageflens løsnes nå som skinken og drevet er tatt bort.
Montageflensen, isolasjonen og superkondensatoren er fjernet.
Øverst vises superkondensatoren med monteringsutstyr. Nederst er det nye batteriet. Det er kjekt å sammenligne bitene på denne måten, slik at man ser at det nye utstyret passer.
Den nye montageflensen løftes forsiktig på plass med nylonpinsetten. Det er lurt ikke å berøre batteriet med svette fingre eller pinsett av elektrisk ledende materiale.
Her løftes drevet på plass. Det er plassert på samme aksling som skinken, og driver generatoren.For å montere drevet blev det behov for to nylonpinsetter. Med en moderne kopimaskin er det trivielt å produsere så mange man lyster. Nå er det bare å sette på skinken og bakstykket, og uret er som nytt. Efter solhøyden å dømme har en halv time passert siden demonteringen begynte.Hjemme, tilbake til Bilder
Urreparasjoner


blogspot statistics