Urreparasjon


Urmakeren ville ha 800,- for å skifte kondensator i min Seiko A. G. S. (Verket heter 7M22) I tillegg ville han ha 350,- for kondensatoren. På toppen kommer 112,- i porto frem til makeren, og 112,- tilbake. Inkludert i prisen er riktignok en test av generatoren. For meg virker det unødvendig å teste denne. Dersom ikke generatoren er i orden kaster jeg bare uret. Jeg gidder ikke kaste bort tid på å teste dette.
Urmakeren tjener bedre enn meg, så jeg synes ikke at jeg kan finansiere vedkommendes ekstravagante livsstil. Jeg bestilte kondensator på internettet. Slik slapp jeg unna med 17 wingwangs. Jeg er ikke urmaker, så jeg vet ikke hva verktøyet mitt heter. Dermed har jeg forsøkt å beskrive prosessen med ord som ingen urmaker vil ta i sin munn. Slik gjorde jeg:
Slik ser uret ut. Det er et Seiko A. G. S.-ur. A. G. S. står for Automatic Generating System. Det betyr at det sitter en generator inni uret, som genererer strøm når jeg beveger armen. Denne strømmen lader et Li-Ion-batteri inni uret. Opprinnelig satt det en superkondensator i uret, men denne er moden for utskifting.For at det skal være lettere å demontére uret, splitter jeg lenken. Det gjør jeg med lenkesplitterdingsen min.Uråpnerten min er det greieste verktøyet jeg har til å åpne uret med.Her vises innmaten i uret efter at baklokket er fjernet. Kondensatoren ligger under skinken.Skinken fjernet jeg enkelt med en skrutrekker.Jeg har bestilt batteri fra utlandet, og konvolutten er meg ihende.Kondensatoren er ute. Den var festet med to små skruer.Inni konvolutten lå en bitteliten pose med det nye batteriet.Den gamle kondensatoren er fjernet, og erstattet med et batteri. Skinken er også på plass. Jeg har riktignok ikke skrudd inn skruen, men bi litt, så skal jeg feste den.Baklokket et festet, og uret er som nytt. Det er bra, Fisle!Seiko har efter hvert skiftet navn på sin A. G. S., og liker nu best å kalle den Kinetic. Her er en lenke til en side der Alexander Scott reparerer sin Seiko Kinetic Arctura:
SEIKO KINETIC ARCTURA WATCH CAPACITOR BATTERY REPLACEMENT REPAIR

Reparasjon av Seiko Kinetic.

Inspirert av Fisle, vil også T reparere sitt armbåndsur. Slik gikk det for seg:Det første som gjøres er å ta av bakdekselet. Under skinken skimtes kondensatoren.Skinken, tannhjulet og fjæren som holder kondensatoren på plass er fjernet.Kondensatoren er fjernet.

Kondensatoren er på plass igjen.Baklokket er på plass.Ferdig.
Hjemme, tilbake til Bilder
urreparasjoner 2

website statistics