Turutstyr og reiseting

Iblandt er jeg hjemmefra. For at turer skal bli perfekte, er det mange ting som må fraktes med. Dette er noen av de tingene jeg alltid har med meg når jeg er ute av huset.
Denne kaster et grellt lys over aktivitetene mine på kveldstid. Det er en Petromax. Det står "Made in Germany. Reg'd" på den. "Germany" er åpenbart et sted i Kina. I allefall er den produsért i Kina en gang på sekstitallet. Alle Petromaxer med slik tekst er produsért i Kina. Da er det vel ikke en Petromax heller?Jeg liker gjerne å varme opp maten før den fortæres. Det kan jeg gjøre med flerdrivstoffprimusen min. I løpet av 9 minutter og 59,3 sekunder koker én liter vann med Aspen 4takt som drivstoff.Når legemet skal fraktes, kan jeg gjerne finne på å bruke apostlenes hester. De skal skoes godt. Dette er Varg Rastegaisa.Jeg har knappe ressurser, og måtte se meg nødt til å skaffe en brukt ryggsekk. Denne er ikke lenger god nok for Forsvaret, men den får duge for meg.
Når maten vel er varmet opp, kan det være greit med en beholder som holder maten varm. Denne har vid åpning, slik at det går greit å fiske ut pølser og annet snadder som kan være inni her.Koffert.Liten koffert.På busstur i Sverige kan en slik komme til nytte. Veksleautomaten er kalibrért for svensk mynt.På fremmede steder er det ofte koldt. Da kan jeg ta frem denne og gjøre det lunt. Den er produsért hos Oskar Epperlein Metallwarenfabrik i Magdeburg. Det har ikke vært lett å finne ut hva slags drivstoff denne trenger. Efter meget strev fant jeg ut at den skal fylles med miljøbensin til firetakts motorsager. Fyll med hvasomhelst annet, og Katalyten er redusert til søppel. Den lar seg neppe reparere. Når jeg har fylt på 1,5 liter Aspen 4t, fyller jeg rødsprit (i randen med veke) på toppen av Katalyten. Rødspriten antennes, og brenner med vakker, blå flamme slik bildet viser. Efter en stund slukker rødspriten. Dersom det stadig står varme fra Katalyten efter et kvarter, har opptenningen vært en succes. Nu vil varmen holde seg et døgn. Det vidunderlige med Katalyten er at den kan brukes der det er uoppdragne barn. Det skal være umulig å antenne omgivelsene med denne ovnen.En liten ryggsekk.Dette er kokekar og slikt. Pakken inneholder primus, to stekepanner, én forholdsvis stor gryte, to små gryter, primus og fnattnial.Tennstål. Til å gjøre opp ild med.Denne fyller jeg med trepiller. Efter at pillene er antent, gir denne deilig varme. På IKEA mener de at denne er best egnet til å ha gafler i.På denne kan jeg legge maten mens jeg varmer den opp. Jeg bruker den også som en tallerken.Denne blir feilaktig kalt en lommevarmer. Det er en håndvarmer. Lommevarmer er noe annet. Denne fyres med kull.Det kan være greit å ha med litt tau på tur.Om man er i villrede, kan denne være til hjelp.Med denne kvitter jeg meg med overflødig væske.
Dette er en kaffekjele, men det er mange som kaller den for Lars.


Hjemme, tilbake til Bilder.
Turutstyr og reiseting 2


free web site hit counter