Takstativ


På nye biler er det ikke takrenner, så når man skal feste takstativet kan man fort få et problem. Det skal jeg vise her.Dette er en moderne bil, en Hyundai H1. Den har ikke takstativ, og fabrikanten har anstrengt seg for å gjøre det umulig å feste slikt på denne bilen.Jeg trenger takstativ, for det er så trangt inni bilen. Sammen med det originale takstativet leveres åtte ekspansjonsmuttere og en skrue til å ekspandere mutterene.
Jeg måler ytterdiameteren på ekspansjonsmutteren for å få vite hvor stort hull jeg må borre i taket på bilen. Det ser ut til at 9 mm er passe. For at hullet skal få samme diameter som boret, forborrer jeg med 5 mm.Dette er taket på bilen. Det går en renne på langs. Denne rennen var dekket med en plasticlist. Jeg har fjernet listen, og det var nok lurt. Under listen fant jeg våt jord. Det er nok ikke så gunstig å ha et reservoire med våt jord under en gummilist på biltaket.
Jeg har borret gjennem taket. Dette bildet viser ekspansjonsmutterene fra undersiden. Skruen som fulgte med er trukket til med det fornødne moment, og mutterene har ekspandert og fylt hullene sine.
Dette er biltaket med ekspansjonsmutterene. Jeg har tettet rundt mutterene med silikon. Jeg vil helst ikke at det skal komme vann til der hvor jeg har borret, for da kan takstativet løsne. Jeg har aldri før sett en dummere måte å feste et takstativ på. Hva var galt med de gamle takrennene?Hjemme, tilbake til Bilder.free hit counters