Sakser

Her er noen av mine sakser. Det er ikke så meget å skrive om sakser, men de har forskjellig bruksområde og forskjellig utseende.
Alle har sikkert merket hvor vanskelig det er å klippe neglene på høyre hånd. Det er fordi sakser vanligvis er beregnet til å holde i høyre hånd, og det er vanskelig å klippe neglene på den hånden man holder saksen i. Derfor har et lyst hode funnet opp en saks som kan bygges om til venstrehåndsaks med et håndgrep. Slik saks har jeg.
Dette er en skreddersaks. Den er til temmelig grove arbeider. Jeg tror at det er den største skreddersaksen jeg har. Produsenter har ikke merket saksen med bumerke.
Skreddersaks igjen. Denne ligger godt i hånden. Det er en stor saks som klipper gardinstoff på en forbilledlig måte. En vinner. Produsert av EJ AB i Eskilstuna. Merket med et anker med krone over.
Denne er fin for folk som har lett for å snuble. Om man er så uheldig at man må bandageres, er denne kjempefin til å klippe opp gips og bandage med. Den er nemlig ikke spiss. Jeg bruker den daglig. Fabrikanten kaller seg for "Stainless". Jeg har andre ting av samme merke.Toff kjøkkensaks fra "Verdun". Denne er lavet med et minimum av krinkler, slik at den er lett å holde ren. Den deles lett i to for å lette renholdet.
En spiss saks med bøiet blad. Saksen er kjempefin til å klippe knuter i kattepels. Produsért av verdenskjente, tyske Nopa. Rustfri.
Frisørsaks for proffer. Merket er "Nisa". Denne har strammeskue, slik at man kan stille inn favorittspennet. Jeg har den liggende på hytten, slik at jeg holder meg velfrisért i feriene.Hjemme, tilbake til Bilder