Petromax gryte

Jeg har selvfølgelig en Petromax lampe, så jeg tenkte at en gryte er også lurt å ha. Denne er fin å ha med på tur. Det er nok ikke noget for en ivrig naturfotograf, siden vekten er betydelig. Hvis man skal ha med ti kilo mat, blir sekken ganske tung. For jegere og sankere, derimot, er dette en vinner. De trenger jo ikke å ta med mat, og siden gryten veier enda mindre enn ti kilo, merkes den ikke i sekken. Gryten heter Petromax ft6. Jeg pleier å kjøpe slikt hos Olav Teigen Maskinforretning. En ting som er bra med jerngryter, er at de er naturlig "non-stick". Det betyr at maten ikke sitter fast når man steker. Gryten skal heller ikke vaskes. Den er lavet av et bakteriedrepende materiale (jern),  og skylles i varmtvann efter bruk.Gryten står på havebordet, sammen med stekepannen fra samme fabrikant. Jeg har lagt noen kjøttbiter i stekepannen. Under stekepannen ligger noen varme grillbriketter.
De stekte kjøttbitene er lagt i gryten.
I gryteretter er det vanlig å ha grønnsaker. Jeg aner ikke hva som skal brukes, så jeg kjøpte en ferdig blanding med rot-grønnsaker. Det er paprika, rødbeter, poteter, persillerot og noen jeg ikke kan navnet på.
Petromax har gjort det slik at stekepannen kan brukes som lokk til gryten.
Under gryten er det varmt grillkull. Oppå gryten har jeg også lagt noen briketter. Hvis jeg skulle lave flere retter, kunne jeg satt en gryte oppå lokket. Amerikanere har fått det for seg at nederlendere er gjerrige, og dette er en måte å spare grillkull på. Derfor kalles dette en "Dutch oven".
På siden av gryten er det et hull til å stikke inn et thermometer. Morsomt for den som er spent på temperaturen inni gryten. Hvis du ikke liker smaken på dette,  er du neppe fra New Zealand. Kjøttet er nemlig lammekjøtt.Hjemme, tilbake til Bilder.