Øst i AkershusDe som har vært øst i Akershus kan bekrefte at det ser slik ut her.
Dette er viltvoksende sopp. Spis slike, slå deg løs i "berre serken", og du kan titulere deg berserk.Jeg aner ikke hva dette er, men det kan se ut som kål. Det er i alle fall spiselig.Dette er fra bekken som renner ut fra Gjersjøen, under motorveien.Tusenfryd. Jeg skulle ta bilde av onga til noen bekjente (Vangen). Onga (Steinar og Kåre) skulle kjøre forbi  med berg-og-dal-banen, og så skulle jeg ta bilde. De jævla drittonga var så frekke i køen at jeg hevnet meg da jeg skulle ta bilde. Jeg lot som om jeg ikke rakk det. Vi prøvde mange ganger, men utpå natten stengte Tusenfryd, og onga gav opp. Bra bilder.Dette er mine rognebær.Jeg var ute og spaserte med Fisla. Plutselig bare lå dette på bakken.Gul blomst med flue.Her er det så gode vekstvilkår at soppen vokser oppe i trærne.Dette er et hus med garage i Drøbak. Her er det mye hvitt og blått.Dette er fra en lite trafikkert gate i Drøbak. Bildet til høyre er tatt om høsten. På høstbildet er den gule kannen fjernet.Mange mennesker ønsker å sperre andre ute eller inne. Dette er et stengjerde som slike mennesker har satt opp.På jobb hender det at man får behov for en pause og en kopp kaffe. Chauffeueren til denne lastebilen har tydeligvis hatt et slikt behov. Nu er det på tide å fortsette turen.På Nesodden er det dårlig med flatland. Her må man bygge i skråningene, slik at man sparer dyrkbar mark.


 
Dette er selve Vervenbukten. Her bader byfolk om sommeren for å bli kvitt sot og exhaust som har lagt et tykt belegg i håret gjennem en lang vinter. Vår, høst, tidlig vinter og midtvinter..Tyrigrava ved Gjersjøen. Her får man seg en matbit i trivelige omgivelser.Dette er bebyggelse i Drøbak. I Drøbak maler de husene sine i grelle farver.Fra havnen i Drøbak. Her stanser ikke danskebåten, så folk tar saken i egne hender. Da Terje Viigen flyttet fra Grimstad bosatte han seg i Drøbak. Terje eier den venstre båten. Han orker ikke å ro lenger.Dette er fra en oppkjørsel i Akershus. Her er mye fattigdom, og alle har ikke råd til å vedlikeholde oppkjørselen. Da begynner prydbuskene å vokse.Her har de vært flinkere og ryddet jevnlig. Til å trampe ned en sti har man fått hjelp av en elg fra nabolaget.Tuntre. Dette er gammelt, og har vokst seg stort. Snart vil det levere mye ved til bonden.Rot, rot og atter rot. Jeg elsker rot. Når jeg er ute liker jeg også at det er mye rot.

Dette er bæsj. Her er det ikke lenge siden det var en elg.
Dette er en sopp som vokser rett ut av treet. Den har samlet seg vann på undersiden. Bildet blev tatt i strålende solskinn.Skogbunn med bregner.
Dette er et motiv jeg har benyttet tidligere. I gamle dager gravet de ut store tjern på Nesodden for å produsere is til rikfolk som hadde trang til å kjøle ned ting. Disse utgravingene lavet store sår i landskapet som vi må slite med den dag i dag. Det har aldri vært snakk om at industriherrene skal reparere skadene, så nå må vi leve med store hull i landskapet. Slik blir det seende ut når industrigiganter får drive vettløst.Dette er omtrent øverst på Nesodden. Det kalles for "Varden".Bildet er tatt i Drøbak en solskinnsdag. Det er ikke godt å si hva det forestiller, men hva skal man egentlig ta bilde av? Jeg hadde kjøpt nytt (nei, gammelt) fotografiapparat, og følte meg tvunget til å teste det. Sånn.
Dette er nok Drøbaks mest fotograferte bil. Det er fordi alle synes at den er så fin.
Blomst. Når blomster har så grelle farver stikker det litt i øyet. Er det nødvendig å ha så grelle blomster?Dette er en busk.På ny har jeg fotografert sårene i naturen efter utgraving av kunstige tjern på Nesodden.Dette er Gjersjøen en eftermiddag.


Hjemme, tilbake til Bilder, øst i Akershus 2
friendster analytics