Meatza


Vi gamle liker å belære ungdommen, men i blandt kommer ungdommen med nyttige tips. Plutselig var det noen som lærte meg å spise meatza. Dette er som en pizza, men den er uten karbohydrat. Slik kan den laves:
Jeg har ikke karbonadedeig liggende å slenge, så jeg må åpne fryseren.
Meatza ligner på pizza. Den største forskjellen er bunnen. Vi laver ikke bunnen av mel, men av kjøtt. Jeg har malt opp entrecote som jeg tilsetter egg og elter i kjøkkenmaskinen. Pa denne måten får jeg den til å holde sammen, slik at den kan valses ut til en deilig meatzabunn.
Bunnen er klar. Jeg har valset den ut på et ikkeklæbende dekke, slik at jeg kan få maten løs fra underlaget når den er ferdig stekt.
Jeg liker å ha tomatsauce så meatza'n min. Den kan laves av tomater, løk og krydder. Mange liker oregano og rosmarin.
Bunnen stekes i ti minutter på 250 grader Celcius. På bunnen tømmes tomatsaucen, og på saucen tømmes reven ost. På osten tømmer jeg tomatskiver og baconbiter.Meatza'n er klar for andre runde i ovnen. I alle oppskrifter står det at nå kan man helle av det overflødige fettet som rant ut av bunnen efter første steking. Jeg har lavet kjøttdeigen selv. Jeg har ikke tilsatt is eller salt. Dermed blev det ikke noe "fett" å helle av.
På noen minutter er den klar. Ta den ut når den ser ut som dette. Vel bekomme.Hjemme

Tilbake til Bilder

drupal analytics