Lommelykter 2
Denne lykten er stemplet med SJ, og har muligens tilhørt Statens Järnvägar. Til sjøss er den i allefall ubrukelig. Oppå lykten, på høyre side, er det en knott til å trykke ned. Den er spiss på toppen, så logisk sett burde den gi grønt lys. Grønn stake er spiss på toppen, og styrbord lanterne er grønn. Her har svenskene valgt å la lykten lyse rødt. Til venstre for den spisse knotten er en flat knott. Når man presser ned denne burde selvfølgelig lampen lyse rødt, siden røde staker er flate på toppen, og babord side har rød lanterne. Med denne knotten nedtrykket lyser lykten blått. Inni lampen kan jeg se at svenskene har merket det røde filteret med en "R" for "rødt", og det blå filteret med en "G" for "blått". Forstå det, den som kan. I Sverige kalles denne lykten for en "palt".
Denne lykten er fantastisk. Den har en "Sealed beam"-reflektor. Den bruker et helt kurant 6-volt-batteri. Den har tilhørt Wäse brandkår. Nå har de bare hundreogfirtitre igjen av slike lykter.Et par D-celler og ny pære gjorde at denne lyste opp. Den står ved nattmøbelet på hytten.Dette er en lykt som jeg har arvet av min farmor. Hun brukte den på soverummet for å kontrollere lommeuret sitt. Jeg bruker den når jeg skal lese på sengen.
Dette er en svært kraftig lommelykt, som går lett ned i lommen. Man kan faktisk lyse opp en hel fotballbane med denne. Det er kjempefint for den som har en fotballbane. Dessverre er det en LED-lykt, så en god del av farvespekteret mangler. Hvis du mister en liten tingest på et spraglete teppe, kan du bare drite i å bruke denne når du leter. Det blir gresselig lyst, men lyset er temmelig flatt, så intet skiller seg ut. I slike tilfeller er det bedre å bruke lykten fra Wäse brandkår, eller å lyse opp stedet med en fyrstikk. Lykten fra Wäse har halogenlampe, og gjengir alle farver, akkurat som en brennende fyrstikk. Min Astrolux MF01S lyser nok sterkest av alle mine lommelykter, men Wäse lyser best.Lommelykter

Hjemme
Tilbake til Bilderblogspot statistics