LinjalerNår jeg skal tegne rette streker, bruker jeg gjerne en linjal. Jeg bruker den også til å måle med. Her er et utvalg av mine linjaler.
Dette er en såkalt "Forensic" linjal, eller en fiducial dingert. Politiet bruker gjerne slike for å illustrere størrelsen på ting de fotograferer. For å illustrere hvor stor den er, har jeg fotografert den ved siden av linsedekselet mitt.
Parallellforskyverten min. Jeg bruker den gjerne når jeg er til sjøss.Her er tre parallellforkyverter av rulletypen. Disse bruker jeg når jeg skal tegne parallelle linjer, eller hvis jeg skal måle avstanden mellem linjer.
Dette er to bokstav-chabloner. De kan også brukes som linjaler.
Linex-linjaler med gummilist. Disse glir ikke på arket, og gummilisten funksjonerer også som avstandsstykke, noe som letter linjering med fyllepenn.
Chablon for rørleggeren, og chablon for mekanikeren.
Disse er fine til å tegne cirkler med.
Vinkelhaker. Når man skal tegne predefinerte vinkler, er disse fine, altså.
Linjal med forskjellige målestokker, borjigg og vanlig linjal for fyllepenn eller rørpenn.
Dette er den lengste linjalen min, samt linjal med vinkelmålert.
Mange snekkere kjøper tommestokken sin hos Clas Ohlson, og er fornøyd med det. Det er sikkert godt nok, hvis du bare skal bygge skap og møbler, men jeg liker godt at ting passer sammen, så jeg har slik linjal som den på bildene. Den kan brukes hvis 1/4mm er god nok presisjon til merking. Det er godt nok for meg i de fleste tilfeller. Jeg er ikke akkurat pirkete.Hjem, tilbake til Bilder