Hodetelefoner

Noen ganger må jeg ta hensyn til andre. Vanligvis spiller jeg musikk som ingen andre liker, men da er jeg oftest alene. Når andre kan høre hva jeg driver med, må jeg benytte hodetelefoner.Dette er et par Koss PortaPro hodetelefoner. De er "Best in test". Hvis du liker slik lyd, bør du kjøpe disse. De er skikkelig billige.
Disse var "State of the art" før andre verdenskrig. De heter Dfh.f. Jeg har fått dem av en svært god venn. Jeg har ikke hatt hjerte til å fortelle at teknikken har forbedret seg siden disse blev produsert.Jeg blev fortalt at Sennheiser laver skikkelig gode hodetelefoner, så jeg kjøpte disse. Hvis du kan holde ut med bassen, vil jeg anbefale disse.
Jeg trengte etpar gode hørselvern, og blev anbefalt disse. Produsenten heter AKG (modell K550). De lyder faktisk veldig bra, og så demper de støy fra utsiden. Flott!Disse er fra STAX (Sigma). De demper ikke støy i det hele tatt. Jeg har hatt dem fra '70-tallet. Fordelen med disse er den fantastiske lydkvaliteten. Jeg har ikke hørt på maken. Disse selges ikke lenger.
Dette er de beste hørselvernene. De heter Bose QC25, og har aktiv støydemping. Jeg bruker dem når jeg klipper plenen. Med disse på hodet, kan jeg ikke høre gressklipperen. Lyden er ikke så god som lyden i AKG-hodetelefonene mine, men den er akseptabel til plenklipping. Skal man kose seg når man klipper plenen, bør man kjøpe slike som disse.Disse kan kobles til radio, slik at jeg kan holde meg orientert mens jeg sitter på traktoren. De har elendig lyd.Disse er veldig like de på bildet over, men disse kan jeg ikke bruke om jeg ønsker å ha på meg en fedora eller homburg. Det er disse jeg låner bort når folk er i beita.
Denne er produsért på slutten av 1800-tallet. Den gang kunne man ikke frakte med seg batteri på en grei måte. Man måtte i såfall lave sin egen voltasøyle, eller trille med seg et kobbel leyden-kolber. Det var forferdelig upraktisk, så noen fant opp en mekanisk akustisk forsterker. Dette fant man opp for mange hundre år siden, men mitt hørehorn er altså ikke så gammelt.
Denne har mange likheter med den på bildet over, men den er bedre. Den er eldre, og ofte er det slik at når en ting er eldre, så er den bedre. Den forsterker mer enn den over, og man slipper å holde den, for den spennes fast i hodet med en kjekk bøyle.
Dette er den eldste (konstruksjonen er omtrent 2 millioner år gammel) jeg har, og burde således være den beste. Dessverre er den dårligst. Den forsterker kun noen få deciBel. Opprinnelig er den til å ha på hodet til en ku, og plassért slik er den uovertruffen. Ingen av de andre modellene er særlig brukbare plassért på en ku. Når man forsøker å lave ting som kan brukes til meget, feiler man ofte. Derfor vil man aldri finne en kombinasjonstang i min verktøykasse. Hornet mitt er trolig ikke mer enn 10 000 år gammelt.


Hjem
. Tilbake til Bilder