Galleri 4

Når man er i skogen og bøyer seg, hender det at man får øye på bittesmå ting som man ellers ikke ser. Slike sopp som dette ser jeg ikke til vanlig.Efter en lang vinter er det koldt hjemme hos Fislene, så frokosten blir fortært ute i solskinnet. Zeiss Ikomat.


 
Disse er tatt ved parkeringsplassen ved Vervenbukten. Det i midten er tatt om høsten, så her har jeg valgt farvefilm. Bildet lengst til høyre er tatt efter at parkvesenet har beskåret buskene. Det ser ikke bra ut.En dag Fritz var ute og lekte på plenen, kom den over en firfisle. Jaktinstinktet gjorde at katten angrep firfislen, men firfislen har et våben som ikke katten var klar over. Når firfisler provoseres meget, kaster de halen. Halen bukter kraftig på seg, og når kattens oppmerksomhet er på halen, unnslipper forhåbentligvis firfislen. På bildet til venstre er katten, og halen er inni ringen. De to andre bildene viser den avrevne halen. 
Dette er fra en smågate i en småby (Drøbak). Som man kan se, er luften frisk i Drøbak. I denne gaten fant i hvertfall ikke jeg noen biler. Det ene bildet er tatt om sommeren, mens det andre bildet er tatt om vinteren. Jeg husker ikke hva som er hva, for det er så lenge siden jeg tok dem.For mange år siden, før det var vanlig med elektrisk kjøleskap, var det store gravearbeider på Nesodden. Man gravet ut kunstige tjern, slik at man kunne sage is om vinteren. Denne isen solgte man til folk som hadde kjølebehov, men ikke elektrisk kjøleskap. Slike inngrep i naturen kan være grusomme. Ofte blir det forferdelig stygge sår av slik virksomhet. Bildet viser et kunstig tjern på Nesodden.Dette bildet er også av et slikt kunstig tjern på Nesodden. Det er satt en stopper for slik virksomhet på Nesodden nå. Dette bildet er tatt med en Calumet Monorail om høsten. En sommer for noen år siden tok jeg bilde av det samme tjernet. Da brukte jeg en Voigtländer Perkeo I med Vaskar-optikk. Bildet blev tatt i drittvær: Istjern.jpg.Dette er en benk ved Vinterbro i Akershus. Vi får håbe at noen tar ansvar snart, og rydder vekk løvet, slik at vanlige folk kan få seg en matbete.Dette er bryggen ved bussgaragen i Drøbak.
På tur til Lysekil traff jeg på en lokfører som hadde satt toget sitt litt ut på siden. Jeg spurte om hva som var problemet. - Flatt batteri. Jeg hadde med ledning, så han fikk strøm av meg, slik at han kunne starte.Dette er Tyrigrava kro, pyntet for jòleinnrykket. Her går det an å spise mat. Det er også et sommerbilde.En dust klarte å grunnstøte med et skib fylt med betong. En haug med idioter måtte ned på stranden i Grisebukten for å glane. Jeg er en sånn idiot. Resultatet blev et bilde av Uglen.Dette bildet er fotografert nedenfra, så det gir en dramatisk effekt. Det er Brastad kyrka. Legg merke til lynavlederen som går nedover på høyre side.Bender har vært på besøk. Nå eier jeg ikke lenger en dråpe alkohol. Bender har tømt alt.Det oppstod et voldsomt sammenstøt mellem min kone og denne (Georg) ute i haven i dag. Heldigvis kom ingen til skade. Efter litt frem og tilbake blev alle venner.Her har jeg tatt et bilde av vår fantastiske, nye opera i Bjørviken. Det var naturligvis en arkitektkonkurranse før operaen blev bygget. Det blev lagt stor vekt på at bygningen skulle gli inn i den eksisterende bebyggelse, og det har arkitektkontoret klart meget godt. Legg merke til at vinkelen opp mot taket  på skur 58 i forgrunnen er den samme som på operabygningen. Operaen stikker seg ikke ut i det hele tatt. Den ligger ved vannet, og kan minne om en haug med isoporklosser. Taket som kan betrædes av publikum har omtrent samme vinkel som broen ned fra trafikkmaskinen, selv om dette ikke vises på bildet. Skur 58 kan muligens inneholde avfall fra en byggeplass, og blandt avfallet kan det godt være at noen har kastet inn isoporblokker. Dermed er det ikke umulig at det finnes et operabygg i miniatyr inne i skur 58. Tanken på dette gleder meg hver gang jeg passerer skur 58 og operaen. Det hele er så vakkert.Slik er livet på landet. Korn.Blomster og slikt. Ingen hjemmeside er komplett uten bilder av blomster i grelle farver. Blomster er fine.
Ved Bro i Lysekil liker svenskene å klatre i fjell. Det er ikke veldig høyt, men det er bratt. Dessuten kan man kjøre bil helt inntil fjellets fot. Det gjør alt så meget enklere.Nittedal.


Galleri, galleri 2, galleri 3, galleri 5, galleri 6,
Hjemme, tilbake til Bilder.

free html hit counter