Galleri 3
Jeg har nevnt det et annet sted: Jeg liker landbruksmaskiner.Slike har vi på landet. Jeg tror denne er av plastic.Dette bildet tok jeg ombord på Skibladner. Det viser jernet på'n. Den har en tresylindret maskin.Ful.Denne bor på Brandbu. Det er en sommerfugl inni.Et glass lettøll på et havebord.Gjøfjell kirke på nyttårsaften.Dassbukta ved midnatt St. Hans-aften.Hjemme hos Fisle om vinteren.Hvis man ikke støvsuger passbåten i blandt vil det snart begynne å vokse trær i den. Dette treet er for lengst hugget og lagt i peisen.På et besøk under middelalderfestivalen i Oslo traff jeg disse to danske smedene. De lavet hesteskor.Dette er også danske smeder. De hadde en hastighetsrekord i hesteskomakeri.En sommerdag jeg var ute i haven hadde jeg fotografiapparatet hengende på maven. Da jeg bøyde meg over havebordet for å forsyne meg med fyrstekake, kom jeg borti utløserknappen. Dermed gikk kameraet av, og fanget en sommerflue i flukten. Artig.Aaah. Nok et traktorbilde. Alle har vel lyst på en slik?Dette er fra Gjersjøen om høsten. Bildet er tatt med en Voigtländer 6x6.På en av mine mange utenlandsturer kom jeg over denne leoparden. Den stod så nærme at jeg kunne ikke annet enn å ta bilde av den.Sneleoparder. På en måte virket disse som gode venner, men den ene biter den andre. Det er omtrent umulig å si hva de driver med. Når det byr seg en anledning skal jeg spørre en ekspert. Dette bildet har jeg selvfølgelig også tatt i utlandet. Jeg greide dessverre ikke å holde meg i ro til dyrene hadde forsvunnet. Dermed gikk den agressive hannen til angrep på meg. Det er slik jeg mistet den ene foten og en del av underkjeven.Dette er et bilde av Brastad kyrka. Det går for å være en stygg kirke, men jeg synes den er fin.


Dette er samme bildet som det over, men her har jeg forsøkt å rette opp styrtende linjer. Selv om det er dette bildet som er manipulert, er det faktisk dette som ligner mest på kirken.I Sverige lever de i villfarelsen om at hunder kan lese. Det pussige var at skiltet så ut til å ha en slags effekt, for de fleste hundene hadde tatt med seg en svenske.Dette er fra en svensk landsby ved Lysekil. De har kort vei til sjøen.Her har jeg bilde av en kar som ikke gir seg på tørre møkka. Han burde være et forbilde for ungdommen.Dette er et bilde fra et kunstig tjern på Nesodden. Tjernet er lavet på en tid da man ikke hadde elektrisk kjøleskap. Om vinteren saget man isbiter i tjernet og solgte til folk med kjølebehov. Bildet er tatt med en Voigtländer 6x6.Efter litt rydding i haven, kom Fisle i skade for å skjære ned en Tromsøpalme. Plantesaften fra denne planten viste seg å være giftig. Resultatet ser ut som forbrenning.Mens vi er inne på det, her er enda et utslett. Mange tror at helvetesild er en fiskerett med sterk sennepssaus, men det er det på bildet som er helvetesild. Mennesker liker å oppbevare vannkoppervirus i gangliene. Der ligger de og koser seg til en dag man ikke er helt på topp, og så reaktiveres de. Utslettene følger dermatomene, som sprer seg fra ryggraden i omtrent samme mønster som ribbena. Helvetesild får man gjerne på den ene halvdelen av kroppen. Legg merke til at utslettet sprer seg vakkert fra ryggraden i en pen bue under armen, og stanser ved brystbenet. Helvetesild er ubehagelig.Stemningsbilde fra Dassbukta ved midnatt.
Dette er bilde av en trestubbe. Hva er vitsen med å ta bilde av trestubbe, da? Også fire ganger, da. Bildet til venstre er tatt med et digitalkamera, Ricoh GX 100. Det kostet snaue 4000 NOK for en tid siden. Bildet vedsiden av er tatt samtidig med en Zeiss Nettar. Det gav jeg 150 SEK for hos en skraphandler i sverige. Her har jeg nok kastet 3850 kroner ut gjennem vinduet. På det tredje bildet er nok alt skarpere, men dette bildet tok jeg noen dager senere, en dag det dessverre var et mindre interessant lys, med en Zeiss Ikomat som jeg fikk slengt efter meg fra eBay. Det siste bildet er også tatt med Ikomat'n, men her er farvene blitt borte.
Mose.


Galleri, galleri 2, galleri 4. galleri 5, galleri 6,
Hjemme, tilbake til Bilder.site stats