Rustfjerning med elektrolyse

Nok en gang arrangerer vi symposium. Vi skal undersøke en rustfjerningsmetode, samt titte på teodolitter og utstyr til brannbiler. Slik er programmet:


Fredag kveld:
De først ankommende deltagerne innkvarteres. Bonden setter muligens i gang første batch med elektrolyse mens han nonsjalant kåserer om strøm, offeranoder, elektrolysens historie med mer. Vi lesker oss med noe i glasset og en osteanretning  med Fysens hjemmelavede rugbrød.
Vi legger oss så vi er opplagte til neste dag, om det er mulig å få sove da, med tanke på alt som skal skje på morgendagen.

Lørdag:
Lett frokost, kanskje litt mer elektrolyse, så kjører vi av gårde til Pølseskinns-sonaten i M-dur med fordøyelseslyder og motordur på Burud, ankomst klokken 12.
klokken 14 - 15 vel hjemme igjen. Litt forfriskninger og litt å tygge på, gravet og røkt fisk og røre, sennepssaus og grønnsaker.
Bonden konverserer lett om Bit-mining etter lunsjen.
Minstemann viser frem bjellen sin og forteller om brannbilprosjektet.
Bonden forteller og demonstrerer Sub.
Pekeren og Bonden forteller og demonstrerer Teodolittene sine.
Bonden repeterer det viktigste om elektrolyse og demonstrerer.
Litt kunstpauser mellom øktene, så lager vi Ferraripizza´s med gassovn, de må selvfølgelig fortæres.
Nå er vi alle subbne og vi lesker oss utover kvelden.

Søndag:
Meget pen og rolig start med frokost.
Vi har en full revisjon, analyserer og vurderer symposiet. Roer sakte ned med litt Biljardsport og lignende. Vurderer elektrolyseresultatene, diskuterer Bitcoinens fremtid, løser verdens energiproblemer og den slags.
Middag med lamme lår og gratinerte rotgrønnsaker.
Lett lesking, stirre inn i flammene.

Mandag:
Frokost, etterhvert avreise, alle er enige om at det var det beste symposiet til nå.

For sekretariatet: FysenBonden ønskes velkommen til Fysene av Pekeren, og får utdelt programmet ved ankomst. I speilet skimter vi såvidt porselainsmaleriet som smykker veggen til Fysene. Dette malte Fysen hos  Harald Sohlberg, sønnen til Harald Sohlberg. Se "Vinternatt i fjellene". Fysen sier selv: "Jeg kjente Haralds ånd når jeg malte."Bonden har tatt frem beholderen, og på bordet ligger rustent verktøy.Bonden har senket anodene i beholderen, og har krystallsoda i badet.Det rustne verktøyet bindes opp med hesjetråder, og skal senkes i badet.

Verktøyet senkes. Det må ikke berøre anodene. Vi presser på med cirka 3A.Minstemann assisterer.
Kunstpause med Fysen, Tess, Overvåkeren og Rakettforskeren. Bonden strekker seg efter en boks som står på bordet.Dette er halvrustent verktøi fra et mellemstadium.Vi koser oss med kaffe i en pause, og Fysen har fløte i koppen.Under Pølseskinnsonaten overtalte Minstemann en motorentusiast i Burud til å avhende en batterilader. Denne  tester vi, for å se om den kan benyttes som strømforsyning til elektrolysen. Det var en success.
Minstemann kontrollerer oppsettet.
Vi kontrollerer målinger i felten med theodolitten. Minstemann, Pekeren og Bonden.
Minstemann foredrar om brannbilen sin, og viser motoren.Resten av symposiet var så tettpakket og travelt, at fotografen ikke rakk å feste hendelsene på filmen. Vi kom såvidt i mål, og var temmelig slitne da vi pakket sammen utstyret. Jeg kunne selvsagt vist verktøiet som var blitt skinnende blankt under elektrolysen, men blankt verkøi kan man betrakte hos isenkramen. Det har intet på min hjemmeside å gjøre.Hjemme, tilbake til Bilder