BuketterIblandt, særlig om vinteren, hender det at Fisla og Fisle får trang til å se blomster. Ofte skaffer vi en bukett. Det er ikke meget å si om buketter, men slik kan de se ut:


Det er første mai i dag, så Fisla ville ha roser. Jeg liker godt disse tofarvede. Bildet til venstre er tatt med et digitalkamera. Kameraet er justert for maximal farvemetning, og blenderen er justert slik at resultatet i kameraets tegnrute var gunstigst. Den lille brikken gjør at bildet får ekstremt stor dybdeskarphet, slik at dette kameraet er lite egnet for portrettfotografering. Bildet til høyre er tatt med et mellemformatkamera. Lysforholdene er de samme (Metz stavblitz), men vi ser at selv om jeg ikke har valgt en spesielt varm film, er det svært meget mere tiltalende farver i dette bildet. Denne filmen (Kodak E 100 G) er ikke kjent for sine kraftige farver, men vi ser at farvemetningen er mye høyere enn i det andre bildet selv om dette bare er en scannet kopi av bildet på filmen. Dette gjør mellemformatkameraet godt egnet til portrettfotografering. Digitalkameraet funksjonerer godt som eksponeringsmåler for mellemformatkameraet, men jeg ville ikke likt å stille trynet mitt foran digitalkameraet.Løvetann. Først er den gul, så blir den full av fnokker.
Jeg vet ikke hva denne heter, men jeg har en drøss av dem.
Hva er dette? Kanskje en tistel. Det er noe blått på den. Jeg liker blått.
Dette er muligens en rynkerose. Det ser ut til at et insekt hadde satt seg i blomsten akkurat da jeg tok bilde. Det er nok en humle.Dette er nok prestekraver. Jeg kan ikke komme ut på plenen min uten å tråkke oppi dette hærre her.
Tulipaner. Disse har nok stått ute en stund, for de er blitt temmelig rufsete i kanten.
Jeg aner ikke hva disse to heter, men de er i hvertfall gule.Dette bildet har ikke noe her å gjøre. Det er ikke en blomst, men en kjetting. Mens blomster er symboler for det som er vakkert og fritt er kjetting symbol for tvang og innesperring.
Rynkerose igjen. Rynkerosen har så kraftg duft at jeg måtte vaske fotografiapparatet efter at jeg hadde tatt bildet. Når jeg skal fotografere dyr er det viktig ikke å introdusere dufter som ikke passer naturlig inn i miljøet. Bildet viser tydelig hvorfor denne blomsten heter Rosa Rugosa på latin. Dette er rosa.Jeg antar at dette er blomkarse.
Rett efter regnvær er det fint å fotografere blomster, men da er blomstene gjerne våte.Disse blomstene er også våte. Jeg synes det er pent.
Denne er fin. Jeg fikk den av Dag Terje.
Hjemme,
tilbake til Bilder.
blogspot statistics