BohuslänJeg er ofte i Sverige. Der tar jeg bilder. Slik ser det ut i Bohuslän. Det skal være så vakkert i Bohuslän. Jeg synes i alle fall at det er vakkert i Bohuslän. (Det spørs om jeg hadde tatt disse bildene, hadde det ikke vært for at jeg har fått meg et nytt fotografiapparat.)Dette er bebyggelse i Fjällbacka. Rødt, gult og hvitt.Flere hus. Bohus. Den skarpøyde kan fange et særtrekk ved Sverige på dette bildet (med øyet): Øverst på fjelltoppen er det montert et gelender. Svenskene prøver å temme naturen. Jeg har ofte reist rundt i Skandinavien, men aldri sett maken. I Danmark for eksempel, hadde dette vært helt utenkelig.Dette er antagelig et båthus. Jeg tror ingen bor her, for det stod ingen bil på utsiden.Her har jeg tatt et bilde fra avstand. Som bildene ovenfor er også dette fra Fjällbacka. Her ser vi at det er mange som har båt i denne byen.Dette er et av de evinnelige høyballbildene mine. Det er fra Bro i Lysekil.Lysekilsposten. Dette er nok en lokalavis. Det er et flott hus, med en fantastisk veranda.Når jeg først er i Sverige reiser jeg mye frem og tilbake. Her er jeg i Fjällbacka igjen. Bildet viser Galleri Grön. Jeg skal en tur dit igjen, og da skal jeg kjøpe bilder.Att og fram... Dette er fra Lysekil igjen. Det er en liten badestrand som heter Govik.Inngangspartiet til dykkerforretningen i Lysekil. Huset er malt i en kraftig farve.Stadshotellet i Lysekil. Dette bildet tok jeg fordi jeg synes at knotten på toppen av lysfontenen er kjempefin. (Lysfontene er et nytt ord. Man må føre et moderne sprog, eller "språk" som vi sier her i Sverige.) Taket på hotellet er belagt med "plåt". I Sverige er det det nobleste som finnes.
Her er det nye hotellet i Kungshamn. Dristig arkitektur. Slike arkitekter har vi dessverre i Norge også. Derfor har vi Norsk bremuseum, Hedmarkmuseum og operaen i Bjørviken.Dette er interiørbilleder fra en leilighet i Bohuslän. Det til venstre er tatt med det gamle møblementet om natten. Vi kan kalle det nattmøbler. Til høyre har vi - merkelig nok- de nye møblene. Alt virker litt omvendt i Sverige.Kirken i Lysekil. Midt i bildet er det et maskinlaftet hus med plåt-tak. Til høyre er restauranten med virrio-utleie-butikken. Teksten på vimpelen er speilvendt, slik den ofte er i Sverige.Lysekil fra havnen. Vi kan se skonnerten Kvartsita (tidl. galeas) som velvillig frakter interesserte rundt i Gullmarn. Helt til høyre ser vi et hus med tak av kobber-plåt.
En odde. Jeg hadde mer film i kameraet og det begynte å nærme seg aftenen. Om aftenen er det vanskelig å fotografere uten stativ. I forgrunnen kan vi se skarv som bader. En av stenene i vannet er hvit av dritt. Dette var det siste bildet i filmen. Med Pentax 645 får man 16 bilder.


Hjemme, tilbake til Bilder, Bohuslän 2
visitors on myspace